Hitelkiváltás - hitelkiváltó hitel

A mostani hitelekhez képest a régebbi hitelek már drágának és elavultnak számítanak. A hitelkiváltás, más néven adósságrendező hitel lényege, hogy meglévő tartozásait egyetlen hitellé alakítjuk, ezáltal havi terhei jelentősen csökkennek.

Havonta kevesebbet kell majd fizetnie, kisebb terhet fog jelenti tartozása! A hitelkiváltás magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozások számára egyaránt igénybe vehető hitellehetőség. A banki termékfejlesztésnek és a piaci versenynek köszönhetően sokkal kedvezőbb feltételek mellett vehet fel ma egy hitelt, mint korábban.

Felvehető hitelösszeg:

településtől függően a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értékének akár 60-80%-áig.


A hitelkiváltó hitelek manapság a legjobb hitelformák közé tartoznak. Lényegük, hogy Ön kiváltja régi, rossz feltételekkel felvett hitelét, hogy egy hosszabb futamidejű, alacsonyabb kamatozású kölcsönnel könnyítsen az Önre nehezedő nyomáson.

Most, amikor a bankok versenye nagyon erős, hogy új, megbízható ügyfeleket találjanak maguknak, az adósságrendező hitelek is felkapottá válnak, hiszen nem csupán új ügyfelekkel lehet bővíteni egy bank ügyfélállományát, hanem azzal is, hogy más bankoktól szipkázzák el azokat, akikre ott nem figyelnek annyira. A bankok közti verseny vezetett tehát oda, hogy kialakult a hitelkiváltás intézménye: Ön felvesz egy bizonyos összeget (jellemzően jelzáloghitelről van szó), visszafizeti kedvezőtlen hitelét vagy hiteleit, és helyette egy jobb hitelt törleszt havonta, alacsonyabb részletekkel.

A hitelkiváltás egy másik fajtája is létezik, az adósságrendező hitel, amely nem csupán a rossz hitelek törlesztéséről szól, hanem arról, hogy Ön egyszerűsíti a hiteleit, átláthatóbbá teszi azokat. Ha Önnek különböző pénznemekben számított, különböző céllal felvett hitelei vannak, a törlesztőrészletek befizetése igazi tartúra lehet. Az összegek ráadásul hol kisebbek, hol nagyobbak, és meglehetősen kuszává válhat a helyzet, ha egy hitelét forintban, egy másikat valamilyen devizában vette fel. A bankok nem akarják szándékosan becsapni ügyfeleiket, de bármikor előfordulhat egy számítási hiba, és ha átláthatatlan a hitelezési helyzete, akár komoly veszteségeket is szenvedhet.

Mik a feltételek?

  • A hitelt felvehetik magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozók.
  • A hitelösszeg a fedezetként szolgáló ingatlan (vagy akár ingatlanok) hitelbiztosítási értékének akár 80%-a is lehet. A bank mindig az aktuális ingatlanok ismeretében végzi el a menekülési érték kiszámítását, és az igényelhető legmagasabb hitelösszeg megállapítását.
  • A hitelkiváltás futamideje maximum 30 év.
  • A hitelkiváltó hitel felvehető forintban, euróban vagy svájci frankban.
  • BAR-listásoknak és keresetigazolás nélkül is elérhető.

Számoljon a kalkulátorral és kérje munkatársaink ingyenes segítségét!